nedjelja, 14. rujna 2008.

PASTORALNI PLAN I PROGRAM (1. dio)


SUSRET S RODITELJIMA NAŠIH PRVOPRIČESNIKA

Priprava za prvu svetu pričest dijeli se u tri etape, i za djecu i za roditelje.

DALJA PRIPRAVA
Daljnja priprava traje od početka vjeronauka do početka došašća. U ovom periodu održi se jedan susret s roditeljima na kojem im se predstavi cjelokupni program priprave i održi predavanje na temu: Obiteljska priprava za prvu svetu pričest - Važnost nedjeljne euharistije i zajedničke molitve u obitelji. Na ovom susretu predstavimo roditeljima i cjelogodišnji program priprave, ukažemo na njihove i naše obveze te ih ozbiljno pozovemo na suradnju.

BLIŽA PRIPRAVA
Bliža priprava traje od prve nedjelje došašća na kojoj predstavimo kandidate za prvu svetu pričest Isusu i župnoj zajednici, i traje do zadnjeg tjedna pred prvu svetu pričest. U ovom periodu organiziramo dva susreta za roditelje i održimo dva predavanja; prvo: Korizma, milosno vrijeme obraćenja - korizma u obitelji prvopričesnika; drugo: Sakramenti kršćanske inicijacije.

NEPOSREDNA PRIPRAVA
Neposredna priprava za prvu svetu pričest za roditelje počinje trodnevnicom koja počinje u četvrtak. Na sve tri večeri trebaju doći roditelji. U misnoj homiliji, počevši od prve večeri, govori im se o sakramentima krštenja, ispovijedi i Euharistije.

(nastavlja se)

Nema komentara: