utorak, 21. listopada 2008.

Prijave za VI svjetski susret obitelji


Odlukom Svetog Oca Benedikta XVI. za domaćina VI. svjetskog susreta obitelji 2009. godine određen je Grad Meksiko, a kao i za prijašnje susrete središnja organizacija povjerena je Papinskom vijeću za obitelj. Tema susreta u Meksiku je „Obitelj: odgojiteljica za ljudske i kršćanske vrjednote“, a trajati će od 13. – 18. siječnja 2009. godine. Predviđena događanja obuhvaćaju: teološko-pastoralni kongres (13. - 16. 01.); festival obiteljskih svjedočenja (17. 01.) te svečano euharistijsko slavlje koje će predvoditi papa Benedikt XVI. na platou pred bazilikom Gospe Guadalupske (18. 01.), a tijekom trajanja Susreta bit će otvoren i obiteljski sajam EXPO. Više informacija o Susretu moguće je pronaći na službenoj višejezičnoj stranici: http://www.emf2009.com/
Nakon obogaćujućeg iskustva sudjelovanje na V. svjetskom susretu obitelji u Valenciji 2006. g. Ured HBK za obitelj otpočetka se zauzimao da na Susretu u Meksiku sudjeluje i hrvatska delegacija. Na tom tragu prevedene su i priređene pripremne kateheze koje se mogu preuzeti na internetskoj stranici Ureda. Nadalje, u suradnji s agencijom Generalturist, kojoj je povjerena organizacija putovanja i boravka u Meksiku, posložen je dvanaestodnevni aranžman. Budući da je Meksiko samo po sebi zanimljivo odredište, uz sudjelovanje na događanjima Susreta aranžman sadrži i turistički segment. Cijena aranžmana je od 15.280 kuna za odraslu osobu.
Podrobnije informacije dostupne su na internetskim stranicama Generalturista (http://www.generalturist.com/Default.aspx?lang=hr-HR) te u svim poslovnicama Generalturista, a prijave se mogu vršiti on-line ili u nekoj od poslovnica uz napomenu da s obzirom na istek rezervacije avio-karata prvu ratu treba uplatiti najkasnije do 5. studenog.
Osim toga, potrebno je izvršiti i prijavu za događanja susreta koju će 5. studenog obaviti Ured HBK obitelj ako se do tada formira grupa od 25 osoba. Potom je svatko od sudionika to dužan učiniti pojedinačno najkasnije do 15. studenog na stranici Susreta http://www.emf2009.com/.
Za sve one koji još nisu odlučili o odredištu svog zimovanja ili pak namjeravaju u vrijeme zimskih praznika pobjeći u toplije krajeve, ovo bi mogla biti dobra prigoda da skladno povežu posjet znamenitostima Meksika i osjete zajedništvo tisuća katoličkih obitelji iz cijelog svijeta okupljenih na VI. svjetskom susretu.
Odgovori na pitanja koja se tiču Ureda HBK za obitelj mogu se pronaći ili na internetskoj stranici obitelj.hbk.hr ili ih se može dobiti slanjem e-pošta na obitelj@hbk.hr odnosno pozivom na 091 533 6573.
Ured HBK za obitelj

Nema komentara: