utorak, 20. siječnja 2009.

"..prilog za novi krajobraz Rečice"


Kad sam u prvi puta u kolovozu 2007 godine dolazio u Rečici izlaskom iz šume Šumbur zastao mi pogled na prekrasnoj panorami sela kojim u samom središtu dominira crkva. Dominira i cijelom dolinom.

Rečica kakovu poznamo, prekrasna vizura doline polako postaje povijest.


Od sada će panorama Rečice izgledati ovako kada se izgradi ogromni 60 metarski odašiljač VIPneta samo 150 metara od prvih kuća i 200 metara od župne crkve.



Nije mi poznato da li je netko pitao stanovnike koji žive u okolicu - za suglasnost. Gradite li kokošinjac susjedi vam moraju potpisati da su suglasni, a kad se gradi 60 metarska grdosija mimo svih Prostornih planova onda se ne treba nikoga pitati.
Bilo bi zanimljivo vidjeti da li je Mjesni odbor dao suglasnost za lokacijsku dozvolu, a ona je izdana...to znači da gradnja može početi sutra.





Hoće li Rečičaki bez glasa dopustiti takov objekt koji nagrđuje selo i opasan je po zdravlje?

Ako mještani ne dignu glas ovo će biti Rečica za povijest

2 komentara:

Anonimno kaže...

Kao predsjednik Mjesnog odbora želim upoznati pučanstvo Rečice sa gore navedenim tvrdnjama. Prvi puta službeno,u svojstvu predsjednika mjesnog odbora, upoznat sam sa problematikom gradnje VIP-netovog odašiljača, vidjevši na oglasnoj ploči Gradskog poglavarstva Karlovca objavljenu lokacijsku dozvolu za gradnju istoga. Reagirao sam odmah i uputio zahtjev za poništenjem lokacijske dozvole Gradonačelniku Grada Karlovca i predsjedniku Gradskog vijeća kao i Ministarstvu zaštite okoliša te Ministarstvu kulture iz više razloga a jedan je i taj što mjesna samouprava (mjesni odbor) nije bila upoznata sa mogućnošću ovakovih građevinskih zahvata na teritoriju MO Rečica a niti je to službeno i danas.
Na potezu su institucije Grada i Države.
Željko Šafar, predsjednik MO Rečica

Pit kaže...

Hvala na objašnjenu. I podrška MO na svim akcijama.